Zes onethische Life Pro Tips om met 10% inflatie geld te besparen

Het wordt ondertussen steeds meer zichtbaar in het dagelijks leven: de torenhoge inflatie waar Nederland mee kampt. De rente op je studieschuld gaat omhoog, een biertje op Stratumseind kost al 3 euro en een kopje soep op de TU/e campus is nog steeds onbetaalbaar. Gelukkig hebben wij vijf onethische tips voor je om toch wat geld te besparen in deze financieel zware tijden.

1. Laat anderen altijd jouw bier halen

Zoals we net al schreven, is bier onbetaalbaar geworden voor de arme student. Gelukkig heb je altijd vrienden mee op Stratum die wel even bier willen halen. Dus graai stiekem een pilsje mee zonder dat men doorheeft dat je zelf nooit een rondje doet.

2. “Vergeet” iets af te rekenen bij de zelfscan

Supermarkten zijn volop de zelfscan erdoorheen aan het drukken. Dat is ook logisch, want dan hoeven ze die 16-jarige achter de kassa geen 4 euro per uur meer te betalen. Gelukkig biedt dit ook kansen. Als je bijvoorbeeld twee van dezelfde producten haalt, kan het wel eens gebeuren dat je er eentje vergeet aan te slaan, terwijl deze toch in je tas verdwijnt. Oepsie!

3. Groots gebruik maken van het TU sanitair

In 2020 werd duidelijk dat WC papier hebben en dus kunnen gebruiken absoluut niet vanzelfsprekend is. Om toch enige zekerheid te hebben én vooral wat geld te besparen (want je gooit letterlijk alles weg na het één keer gebruikt te hebben), kun je natuurlijk ook elke dag op de TU je grote boodschap doen. Het Auditorium probeert dit echter tegen te gaan door handen wassen onmogelijk te maken met nieuwe kraankoppen. Gelukkig bestaan Atlas, Metaforum en Flux nog.

4. Roof de koelkast van je ouders leeg

Ondanks dat de prijzen van klassieke studentengerechten als pasta rood en diepvriespizza door het dak schieten, moet je nog wel steeds eten ’s avonds. Nu kun je jezelf op een bapao-dieet zetten, maar je kunt ook gebruik maken van de faciliteiten om je heen. Je burgerouders hebben bijvoorbeeld een keuken vol eten, want ze hebben een baan! Ze zullen het vast niet merken als je op zondag een voorraad wegsmokkelt in je weekendtas.

5. Stel het verrekenen van de Wie Betaalt Wat maximaal uit

Ieder studentenhuis heeft van die vaste boodschappen nodig, zoals keukenpapier, afwasmiddel en schoonmaakspullen (WC-papier is overbodig, zie tip 3). Bij iedereen belanden die op een Wie Betaalt Wat-lijstje of iets equivalents. Als je nooit deze artikelen koopt, er maximaal gebruik van maakt en zorgt dat die lijst nooit verrekend wordt, dan hoef je er dus ook niet voor te betalen! Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, kun je altijd nog “vergeten” te betalen voor twee maanden. De inflatie haalt je toch wel in.

6. Download een PDF van je studieboek in plaats van er eentje kopen

Oh wacht, dat doen we allemaal al…