E.S.C lijdt aan een gebrek aan controverse

Grote verbazing binnen de TU/e en de redactie van de Slash. De afgelopen maanden is het namelijk opvallend stil binnen het Eindhovense Studentencorps. Het is zelfs zo erg, dat er amper negatieve meldingen zijn gedaan over het E.S.C.

Een van onze onderzoeksjournalisten is op pad gegaan om zijn eigen onderzoek te doen. Er moet namelijk een verklaring zijn voor deze oorverdovende stilte. Op de halve pizza’s tijdens de intro en de dispuutswedstrijd ‘Dansen met Janssen’ na, lijkt er echter vrij weinig controversieels gaande. Contact met andere media bevestigt tot onze grote verbazing de conclusie van onze onderzoeksjournalist: zij hebben ook geen meldingen ontvangen.

Anne-Fleur, tegenwoordig lid van Vindicat in Groningen, geeft aan haar studie Technische Bedrijfskunde aan de TU/e stopgezet te hebben. “Ik had gehoopt op enige spanning en sensatie als lid bij het E.S.C, maar dit bleek tevergeefs.” Dit is niet de enige melding die de Slash binnenkreeg. Het ledenaantal van het E.S.C lijkt sterkt terug te lopen door een gebrek aan controverse. Anne-Fleur: “Ik snap die nullen wel, later bij een sollicitatiegesprek wil je je toch wel moeten verdedigen en uitleggen dat je niet betrokken was bij het zoveelste incident. Zo is de uitdaging ook helemaal weg.”

Om toch een podium te krijgen, zijn er al verscheidene pogingen gedaan door de senaat van het E.S.C. Zelfs het meenemen van een eigen vaandel naar MomenTUm mocht niet baten: iedereen was te brak om mee te mogen lopen. De traditie van het verliezen van het recht op een bestuursbeurs lijkt ondertussen ook al te verdwijnen, wat de vraag oproept of de huidige senaat wel eervol gedechargeerd kan worden.

In het kader van hoor en wederhoor en op zoek naar verklaringen zijn wij op bezoek gegaan bij het E.S.C, er deed alleen niemand open.