Ontdek of je groepsgenootje stiekem een buitenlandse spion is met deze 6 (handige) tips!

Uit onderzoek van onze collega’s van Cursor blijkt dat er minimaal 162 TU/e-ers mogelijk een spion zijn. Omdat dit er mogelijk nog veel meer zijn, zetten wij 6 tips op een rijtje om er achter te komen of je groepsgenootje wel echt is wie je denkt dat hij/zij is. Je moet natuurlijk niet hebben dat de uitkomst van jouw groepsproject of onderzoek bij een of andere buitenlandse supermacht terecht komen.

Tip 1: Is je groepsgenoot vaak te laat met een vaag excuus, en moet deze ook snel weer weg? Waarschijnlijk heeft deze persoon een overleg met zijn runner rondom jouw projectmeetings.

Tip 2: Zit er iemand in je groepje die eigenlijk geen reet uitvoert? Ook hier is de kans groot dat deze persoon stiekem voor een buitenlandse grootmacht aan het werk is, en dus geen tijd heeft om aan de echte opdracht te werken.

Tip 3: Koopt je groepsgenoot elke dag lunch bij de Spar? Dat kan natuurlijk alleen omdat spionagewerk veel beter betaald dan een baantje bij Euflex.

Tip 4: Spreekt de persoon vaak in een vreemde taal en schrijft hij tekens op die lijken op geheimschrift? Dan is het waarschijnlijk gewoon een Limburger met een slecht handschrift, geen zorgen!

Tip 5: Je groepsgenoot gebruikt alleen Facebook Messenger of andere gare apps om te communiceren. In dit geval weet je zeker in dat een derde partij alle berichten meeleest.

Tip 6: Kan de persoon in kwestie werkelijk waar helemaal niks zonder jouw hulp? Dan is het waarschijnlijk ook geen spion, maar een Industrial Design student.