PVV komt langstudeerders tegemoet: lagere bierprijs en ‘strengste deurbeleid ooit’

Met het bekendmaken van het nieuwe coalitieakkoord op hoofdlijnen is het onmogelijke toch weer mogelijk gebleken: het afschaffen van de basisbeurs was niet het slechtste wat kon gebeuren voor studenten, want de langstudeerboete ligt weer op de tafel. Echter, een tegenbeweging is aan het opstarten.

Een meerderheid van de studentenbarren heeft zich namelijk verenigd in de PVV (Pils Voor Veelstudeerders) om samen maatregelen voor te kunnen stellen om de koopkracht van de langstudeerders te verbeteren. Het meest belangrijke voorstel is het aanvragen van een uitzondering voor de minimum bierprijs voor langstudeerders het CvB. Deze uitzondering zou, in contrast met de regeling voor normale studenten, het mogelijk maken om de trage studenten korting te geven op de bierprijs.

De andere maatregel die de PVV heeft voorgesteld is het ‘strengste deurbeleid ooit’ bij de vele studentenbarren van Eindhoven. Dit deurbeleid betekent onder andere dat de, mogelijk tijdelijke, eerstejaars de ruimtes niet meer binnen mogen. Dit om te voorkomen dat deze nieuwe groep de huidige drankcultuur zou verdringen.

Al met al verwachten externe experts (barbeheerders uit andere steden red.) weinig van de plannen. Dat zou namelijk positief nieuws zijn voor de pechgeneratie.