Cursor op zwart, Slash in de knel: waar blijft het onafhankelijke nieuws?

Met lede ogen hebben wij aan moeten zien dat het andere onafhankelijke nieuwsmedium, Cursor, op zwart is gegaan. Ondanks dat wij direct onze lezersaantallen de lucht in zagen gaan – je moet toch ergens je nieuws vandaan halen, ook al is dat van ons ondertussen vier maanden oud – geeft dit ons toch niet de voldoening die we hoopten te hebben als nieuwe monopolist op de markt van onafhankelijk nieuws op de TU/e.

Cursor was namelijk een baken van licht in de vorm van soms gekleurde, maar vaak interessante berichtgeving. Dit baken is nu op zwart gegaan.

Daarom zal de Slash, uw onafhankelijke nieuwsmedium voor irrelevant nieuws, de komende tijd ook deels op zwart gaan. Noem het grijs. Deels uit steunbetuiging aan de redactie van Cursor, maar ook deels aangezien wij nu een totaal gebrek aan inspiratie hebben bij een totaal gebrek aan informatie. Cursor was namelijk altijd onze #2 nieuwsbron over alles wat speelde op deze universiteit. Zonder hen kunnen wij niet leveren wat wij als onze taak zien: irrelevant maar nuttig nieuws brengen vanuit de diepste krochten van de campus.

Om te zorgen dat wij nog steeds kwalitatief irrelevant nieuws kunnen brengen, denken wij dat de volgende stappen nodig zijn:

  • Cursor moet terug;
  • Voor meer irrelevant TU/e nieuws;
  • Met een onafhankelijke en journalistieke basis;
  • Met een fustje bier (maar wel na half 5).