Overnameoorlog Bokmabourgondiërs en Ketelconnaisseurs zet studieverenigingen op scherp

Aangrijpend nieuws op de NOS vandaag voor veel verenigingen van de TU/e, Bokma wordt mogelijk overgenomen door Ketel1. Sinds jaar en dag worden er liters Bokma en Ketel gedronken op de campus, om te vieren, om te feuten, of gewoon door de koffie. De rivaliteit tussen de Bokmaburgemeesters en de Ketelkoningen is dan ook zeker te voelen en het merk, dat jouw vereniging drinkt in diens Bokmaburcht of Ketelkasteel, is uiteraard superieur.

Sinds het artikel worden bestuurders van Simon Stevin ondervuurd met vragen over de toekomst van de Bokmaborrel en het onderwerp staat ook zeker op de agenda van de komende ALV. De redactie van De Slash heeft uit bronnen vernomen dat de naam ‘ketelkantelen’ kandidaat is, mocht er een naamswijziging van de borrel doorgevoerd worden.

Bij navraag aan een vervent ketelkantelaar, Sander van G., actief Patternlid, kan de overname niet vroeg genoeg komen. Sander zet zich al jaren in voor de consumptie van Ketel en weet niet beter dan zijn dag te beginnen met een kopstootje.

Mocht de overname doorgaan dan hoeft het Ketelklassement van de Commissie Wervingsdagen in ieder geval geen concessies te doen, dat komt goed uit want er zijn dit jaar toch niet genoeg bestuursleden om de corporate identity opnieuw te formuleren.