Groepswerk verboden na vertrek community manager

Het vertrek van community manager Erik de Jong heeft grote gevolgen voor de TU/e. Bij zijn aantreden bestond groepswerk nog amper, maar in een paar jaar heeft hij een (h)echte community op touw weten te zetten.

En als je eenmaal een community weet te managen, komt de samenwerking praktisch vanzelf. OGO-hokjes (te vinden onder de categorie ‘lecture rooms’ in BookMySpace red.) schoten uit de grond. Er bestond geen kans om de campus op te komen zonder een drang dwang te voelen om samen te werken. Dat is vanaf half maart verleden tijd, want met het afscheid van Erik de Jong verdwijnt samenwerking definitief van de campus.

“Na jarenlang nadruk leggen op het belang van samenwerking, hebben we toch besloten om afscheid te nemen van groepswerk” aldus kersvers hoofd-ESA Daisy van der Schaft. “De eerste stap voor groepswerk is het vinden van de “community feeling”, en dat is simpelweg niet meer mogelijk zonder community manager, want wie moet nu de mensen bij elkaar houden?”

De vraag of er een nieuwe community manager aangesteld zou worden hoeven wij niet te stellen. De TU/e is namelijk totaal niet op zoek naar onderlinge samenwerking, tenzij het met de Brainport regio of Shell is.

Voor wie heimwee voelt naar een OGO-hokje: komt allen naar de Zwarte Doos, 26 maart 16:00 voor de afscheidsborrel van de originele community manager. Directeur ESA: “Veel meer mensen gaan niet passen dan er nu uitgenodigd zijn.”