LIS komt nieuwe bibliotheektol tegemoet met nieuwe Flex-kortingsabbonnementen

Dat de bibliotheek aan de TU Eindhoven vaak overvol en luidruchtig is, weet inmiddels iedereen. Zo ook de universiteitsraad, die heeft besloten om de instroom van studenten beter te reguleren door de plaatsing van een toegangspoort en het invoeren van entreegelden. Gelukkig zijn er ook deze Library Flex abonnementen om deze kosten (voor de blijkbaar enige studieplek op de hele campus) toch wat te drukken, want laten we eerlijk zijn: studeren is al duur genoeg.

  • Weekend-vrij: In de weekenden is het veel rustiger op de campus, dus is er ook meer ruimte in de bibliotheek en kun jij voor niets achter de boeken! Anders zit de receptionist er de hele dag voor niets…
  • Donderdagavondvoordeel: Op donderdagavond is menig student op Stratumseind of slapend in de bosjes te vinden, dus zitten zij niet in de bibliotheek! Meer ruimte en dus een goedkoper kaartje voor ons!
  • Spitsvoordeel: Ben jij een echte fanaat die alleen studeert tussen 6:30 en 9:00 of tussen 16:00 en 18:30? Dan kun jij lekker goedkoop studeren, want de rest zit nog op de fiets of in de trein.
  • Week-1-voudig: In de eerste week van het nieuwe kwartiel valt er eigenlijk nog niets te studeren, maar dat is zonde van de studeerplekcapaciteit. Daarom organiseert de bibliotheek in in samenwerking met ESA en HRM de TU/e Studylity Week, waarin jij gratis en vrijblijvend mee kunt doen aan allerlei studeersessies!

Minister dijkgraaf heeft zijn steun uitgesproken voor het project mits Summa en Fontys studenten ook gebruik kunnen maken van dit voordeel. De Universiteitsraad geeft aan dat hiervoor slechts een kleine toeslag van €2314,- zal worden gerekend.