Dienst Huisvesting pakt kamertekort aan met camping op KOE-veld

Het recent opgeslagen tentenkamp op het KOE-veld blijkt een proefballonetje te zijn van Dienst Huisvesting. Door de verwachte vertraging van het opleveren van de nieuwe woontorens en het groeiende ruimtetekort op de campus, moest er gezocht worden naar nieuwe, tijdelijke oplossingen. Deze is gevonden in een camping op het KOE-veld.

De inspiratie blijkt te komen uit de jaarlijkse succesvolle noodoplossing in Groningen en de vorig jaar ge├»ntroduceerde intro-camping. Echter wordt deze pilot mogelijk nog verder uitgebreid: “Als dit idee succesvol wordt ontvangen, hebben we al plannen klaarliggen voor collegezalen en zelfs laboratoria in tenten. Dat scheelt toch weer een extra gebouw”, aldus Dienst Huisvesting in een verklaring.

Het verblijf voor de huidige proefkonijnen is van korte duur. Vanwege de dubbele boeking van het KOE-veld door Plugged Festival en later door o.a. de Intro, wordt de pilot tussentijds kort stilgelegd. Dienst Huisvesting verwijst de campingbewoners in die periodes naar de Markthal: “Daar is vast nog plek naast andere ‘woningzoekenden’ die daar al dagelijks overnachten.” Deze boodschap bleek niet helemaal duidelijk voor de eerste bewoners, die volgens bronnen nu al hun lotgenoten te hebben opgezocht in de Markthal.